Annons

Kommunen nöjer sig med en fältsekreterare

Rekryteringen har gått trögt, kommunen har bara lyckats besätta en av två tjänster. Den 4 februari tillträder Lena Palmgren tjänsten som ny fältsekreterare i Sjöbo kommun. Och hon blir helt ensam.
Sjöbo • Publicerad 7 januari 2002

Sjöbo kommun har inte lyckats rekrytera någon person till den andra tjänsten, som är ett vikariat.

Annons

- Det har visat sig vara mycket svårare att hitta folk till vikariatet än till den fasta tjänsten. Så svårt att vi inte har lyckats tillsätta den, säger Roland Hall, förste socialsekreterare och den som har haft hand om rekryteringen av fältsekreterarna.

I september aviserade fältsekreterarna Per Lindskog och Jeanette Johansson-Ånmark att de skulle lämna sina tjänster. Lindskog slutade för gott medan Johansson-Ånmark valde att ta tjänstledigt under sex månader.

Rekryteringen av personal till tjänsterna har gått trögt och kommunen har stått helt utan fältsekreterare sedan den siste november.

När Lena Palmgren börjar i februari är hon inte bara helt ny på tjänsten utan även helt ensam. Sjöbo kommun har valt att vänta med att rekrytera en andra fältsekreterare tills Jeanette Johansson-Ånmark bestämt sig för om hon ska sluta helt eller återvända till Sjöbo. Hennes tjänstledighet varar till slutet av april.

Att Lena Palmgren får börja sin tjänst som ensam fältsekreterare är ingen önskvärd situation, anser Roland Hall.

- Nej, men hon kommer att ha hjälp av familjeterapeuten Lisbeth Olsson som arbetar i samma lokal, säger han.

Att kommunen varit utan "fältare" i drygt två månader har satt sina spår. Förutom att dessa har saknats i det ofta stökiga vimlet på helgerna, så har det även inneburit fler arbetsuppgifter för handläggarna på socialförvaltningen.

- I fältsekreterarnas arbetsuppgifter ingår att skriva yttranden om ungdomar till olika domstolar. Dessa yttranden har vi istället fått lägga över på de andra handläggarna som redan har mycket att göra, säger Roland Hall.

Lena Palmgren arbetar för närvarande i Malmö och har erfarenhet av fältarbete där och i Landskrona.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons