Annons

Krockade med två hus i Vollsjö

Trots att den 25-årige bilföraren druckit och hade hela 1,64 promille alkohol i blodet satte han sig bakom ratten och körde. Färden slutade med att bilen kolliderade med två hus i Vollsjö.
Sjöbo • Publicerad 24 juli 2002

Mannen, som är hemmahörande i Veberöd, åtalas nu för grovt rattfylleri vid Ystads tingsrätt. Olyckan inträffade natten till nyårsafton 2001. I bilen satt också mannens 35-åriga väninna som uppgav i förhöret att hon uppmanat 25-åringen att köra, även då hon visste att han var berusad. Hon hade själv tagit amfetamin och druckit sprit. Mannen själv förnekade först brottet och hävdade att en man som han inte kände hade erbjudit att skjutsa paret från festen de var på, men att han försvann från platsen efter krocken. I ett polisförhör i maj tog dock 25-åringen tillbaka sin historia och erkände då att det var han som var föraren. Han har inga tydliga minnen från bilfärden, men spåren visade att föraren kört rakt fram i en kurva i Vollsjö, träffat snett emot ett hus varpå bilen rammade rakt in i hörnan på det obebodda huset intill. När paret fördes till akutmottagningen vid Ystads lasarett försökte mannen smita efter sin omplåstring av smärre skador. Kvinnan klarade sig oskadd. Ägaren till de obebodda huset i Vollsjö yrkar att mannen ska betala ersättning för skadorna på sitt hus.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons