Annons

Kvilt och blommor i dubbelutställning

Sjöbo huvudbibliotek slår till med två nya utställningar samtidigt. Den ena utställningen är egentligen en sorts workshop. Det är Kviltgruppen Tygstyckena i Öved som fram till den 21 januari ska visa hur man kan återanvända ratade tyglappar och sy nytt och snyggt.
Sjöbo • Publicerad 12 november 2008
Flitens lampa. Medlemmarna i Kviltgruppen sitter och syr på det som ska ställas ut i samband med deras "workshop". Bild: Leif Möller
Flitens lampa. Medlemmarna i Kviltgruppen sitter och syr på det som ska ställas ut i samband med deras "workshop". Bild: Leif MöllerFoto: 

- Under bibliotekets öppettider ska vi alltid ha någon från gruppen här som kan ge råd och kanske även få råd, säger Maria Halldén, initiativtagare till Kviltgruppen, som funnits i 25 år.

I går, onsdag, var stora delar av gruppen samlade för att sy lapptäcken med mera inför öppen ridå. Det andra evenemanget är en liten skärmutställning över grevinnan Amalia Beata Sparres bildverk med växter och blommor. Grevinnan var född Ramel och hade därmed en lokal anknytning. Hon föddes 1753 och var dotter till Hans Ramel. Hon gifte sig med Gustav Adolf Sparre som var konstkännare och ägare till Kulla Gunnartorp.

Utställningsskärmarna är fyllda av skira blomsterakvareller och de är hämtade från en bok, Flora Amalia, som också säljs på biblioteket.

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons