Annons

Lika osäkert för Hörjelgården efter möte

Framtiden för Hörjelgårdens naturpedagogiska verksamhet ser inte ljusare ut efter förra veckans möte med Region Skåne.
Sjöbo • Publicerad 4 november 2008

För en tid sedan beslutade Region Skåne att inte ge något naturpedagogiskt bidrag till Hörjelgården nästa år – i år fick stiftelsen som driver gården 420 000 kronor.

Och beslutet står fortfarande fast, informerade Region Skåne vid mötet i slutet av förra veckan.

Annons

– Regionen kan inte stödja oss för att Riksantikvarieämbetet inte längre gör det, och tvärtom. Det är som ett moment 22, säger Karin Markholm som är ordförande i Stiftelsen Hörjelgården.

Nu måste man lägga mycket krut på att kämpa vidare för att hitta någon form av bidrag till verksamheterna.

Och med hjälp av bidrag från en fond ska man hålla ytterligare möte om naturpedagogik för personal från Sösk-kommunerna i mitten av november. Något som är i linje med en utredning som gjordes häromåret, enligt Karin Markholm.

– Enligt den utredningen gör det mer nytta om man utbildar lärare i stället för att satsa på verksamheter som är direkt riktade till barn.

Men trots osäkerheten har Karin Markholm inte gett upp hoppet om framtiden för den naturpedagogiska verksamheten på Hörjelgården.

– Vi ger inte upp förrän pengarna är slut.

Ulrika Wangel
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons