Annons

Linnea älskar musik

Sjöbo • Publicerad 27 november 2006
Linnea Ringheim tränar vid pianot hemma i Öved. Bild: Thorsten Persson
Linnea Ringheim tränar vid pianot hemma i Öved. Bild: Thorsten PerssonFoto: 

Linnea Ringheim, Sjöbos luciakandidat nummer 7, älskar att sjunga. Så mycket att hon är med i fyra olika körer.Det är väldigt stressigt just nu. Men jag har svårt att säga nej till att sjunga, säger sjuttonåriga Linnea som bor i ett charmigt gammalt hus i Öved med sina föräldrar och lillasystern Julia.

Fast att sjunga i flera körer och dessutom spela piano, träna solosång och vara med i en liten folkmusikgrupp är inget konstigt i familjen Ringheim.

Annons

– Musiken har jag fått hemifrån från början. Mamma är lärare på musikskolan, pappa spelar både piano, gitarr och tvärflöjt och min syster spelar flera instrument. Till vardags går Linnea andra året på barn- och ungdomsprogrammet på Berghusaskolan i Ystad.

– Jag har alltid älskat ungar, och i framtiden siktar jag på att bli förskollärare. Och jag kommer nog alltid att hålla på med musik, säger Linnea.

Även om musiken utgör en mycket stor del av Linneas liv finns det faktiskt utrymme för annat också.

– Jag går och dansar på lördagarna. Och så köpte jag ett aerobicskort – men det har jag bara hunnit använda ett par gånger.

Att Linnea anmälde sig till uttagningen till Sjöbo lucia 2006 berodde bland annat på att hon hört andra som varit med i Sjöbo lucia tidigare berätta.

– De sa att det är en sådan stor upplevelse. Och det ville jag ju prova!

Ulrika Wangel

0416-192 14

ulrika.wangel@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons