Annons

Lise Marie visar lapptäcken

Sjöbo • Publicerad 5 juli 2007
Lise Marie Halvorsen syr lapptäcken på norskt sätt, med tre lager. Undersidan kan var minst lika konstfullt utformad som rättsidan.BILD: LEIF MÖLLER
Lise Marie Halvorsen syr lapptäcken på norskt sätt, med tre lager. Undersidan kan var minst lika konstfullt utformad som rättsidan.BILD: LEIF MÖLLERFoto: 

Lappsömskonstnären Lise Marie Halvorsen visar framöver en rad av sina lapptäcken i en utställning i konferensrummet på Sjöbo bibliotek.

Det sker som ett led i den informationsverksamhet om lappsömsteknik som kviltgruppen i Öved håller på lördagarna i biblioteket.

Annons

Lise Marie Halvorsen är född i Norge, men har bott i Sverige i sju år.

– Jag fick idén till denna utställning när jag och en väninna besökte kviltgruppen, berättar hon.

Numera är Lise Marie pensionerad och bor i Hörby. Intresset för att sy har hon haft sedan barnsben.

– Men min passion för lappsöm kom år 1988 när jag gick en kurs. Min pappa hade en tygaffär och det var nog när jag gick där bland alla tygerna som jag fick mitt sinne för färg.

Lise Marie har gått en lång rad kurser i lappteknik och hon har ställt ut bland annat i Höörs mölla och på Konstrundan Mittskåne under flera år.

Leif Möller

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons