Annons

Mc-träffarna på flygrakan mer lagliga om tjänstemän

Sjöbo • Publicerad 20 juni 2006

Mc-träffarna som under den varma årstiden hålls på flygrakan om onsdagskvällarna bör inte förbjudas. I stället borde det gå att genomföra de populära träffarna på ett sätt så att alla blir nöjda, både mc-åkare, andra trafikanter och polis. Det anser trafikutskottets ordförande Lars Lundberg (kd) som nu lyfter frågan i morgondagens kommunfullmäktige.

– Mc-träffarna är ju en attraktion som drar massor av folk. Det bästa vore om man kunde hitta en lösning som gör att alla blir nöjda, säger Lars Lundberg.

Annons

Han vill nu i samband med kommunfullmäktige i morgon få svar på en fråga till teknik- och fastighetsnämndens ordförande Tomas Qvist (m) – om det finns möjliga åtgärder för att på sikt göra mc-träffarna till en mer permanent attraktion.

Hur en lösning skulle kunna se ut har Lars Lundberg själv inte något färdigt förslag till. Men flera idéer.

– Hur man ska lösa det vill jag överlåta till dem som är experter. Men kanske skulle man kunna spärra av halva vägen under de timmarna det handlar om, eller leda trafiken en annan väg. Kanske finns det någon mc-klubb som vill hålla i träffarna.

Fast teknik- och fastighetsförvaltningen jobbar redan flitigt med den komplicerade frågan. För en tid sedan hölls ett möte med bland annat kaféarrendatorn, markmarkarrendatorerna, polis och förvaltningsfolk.

– Vi hoppas att det ska gå att lösa det här på lite sikt om markarrendatorerna och kaféet kan sluta avtal om att använda mark till parkering. Och det var även polisen positiv till, säger Åsa Rystam Gramby, chef för teknik- och fastighetsförvaltningen.

Under sommaren ska en konsult

Ulrika Wangel

0416-192 14

ulrika.wangel@allehandasyd.se

Det borde gå att hitta en lösning så att mc-träffarna på flygrakan kan göras lagliga, anser politikern Lars Lundberg. Och teknik- och fastighetsförval
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons