Annons

Norregatan stängs

Från och med tisdagen den 2 april och hela månaden ut kommer Norregatan/Åsumsgatan att vara stängd för genomfartstrafik för trafikanter som skall från och till centrum.
Sjöbo • Publicerad 26 mars 2002
BILD: LEIF MÖLLER
BILD: LEIF MÖLLERFoto: 

Anledningen är att Vägverket Produktion skall bygga en minirondell där Nygatan och Föreningsgatan stöter på Norregatan. -?Vi skall skylta till förbifarter, men det kommer inte att bli störningsfritt för trafikanterna. De som inte har mål i centrum gör bäst i att välja en annan väg. Under avstängningstiden är det bara boendetrafik som tillåts på det aktuella gatupartiet, säger Kjell-Åke Olofsson på tekniska avdelningen. Minirondellen är startskottet för den stora trafikledsplanen vars främsta mål är att leda bort icke önskad trafik från Gamla torg och Västergatan. Rondellen är ett av de mindre delprojekten i planen och den går lös på 800000 kronor. Något markinlösen blir det inte tal, kommunen äger själv all mark som påverkas. -?Trafikplanen skall skapa en lugnare och trafiksäkrare miljö, säger Kjell-Åke Olofsson. Hela ytan inne i minirondellen blir upphöjd i förhållande till anslutande gator. Rondellen byggs med asfalt, gatsten och betong. Gångbanorna beläggs med grå sten och cykelbanorna med röda stenar. Dessa färger skall sedan återkomma på alla andra gång- och cykelbanor som byggs inom ramen för trafikplanen. I samband med rondellbygget bryter man upp den gatsten som täcker en del av Norregatan nära Föreningsgatan idag. Stenen återanvänds i mitten av rondellen samt vid påfartsramperna. Minirondellen är även en del av cykelledsplanen. I Vägverket Produktions uppdrag ingår det att bygga upphöjda korsningar på cykel- och gångbanan vid alla tvärgator som stöter på Norregatan ner till centrum. Det handlar om Mäster Nilsgatan, Skolgatan, Vinkelgatan, Lillgatan och Trädgårdsgatan.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons