Annons

Notorisk Sjöbobrottsling inför rätta

En 31-årig Sjöbobo har sedan slutet av april gjort sig skyldig till inte mindre än sju stölder. Det tror i alla fall åklagare Peter Ståhl som nu har åtalat mannen vid Ystads tingsrätt. Mannen misstänks också för ett försök till stöld och ett narkotikabrott.
Sjöbo • Publicerad 4 juli 2002

Stämningsansökan mot mannen utgörs av en gedigen bunt förhörsprotokoll och polisanmälningar. 31-åringen började sin stöldturné den 21 april då han enligt åtalet stal en cd-spelare och en videobandspelare från en bil i Sjöbo. Under ett par dagar i början av maj var 31-åringen enligt åklagaren som mest aktiv. Då anklagas han för att ha gjort inbrott i två bilar och stulit gods till ett värde av 11 000 kronor. I mitten av maj gjorde 31-åringen enligt åtalet inbrott i ett bostadshus i Sjöbo och stal föremål värda 9 500 kronor. Stölderna avslutades i början av juni då 31-åringen ska ha stulit en cykel värd 3 000 kronor och några dagar senare även gjort ytterligare ett bilinbrott. Det sammanlagda värdet av vad mannen misstänks ha stulit ligger på närmare 27 000 kronor. I juni riktade polisen misstankar om att det var 31-åringen som låg bakom stölderna. Han förhördes i mitten av juni och det som då kom fram ledde till att mannen häktades den 20 juni. 31-åringen har erkänt samtliga brott som han åtalas för. I stämningsansökan finns förutom stölderna även ett åtal för narkotikabrott efter att 31-åringen i mitten av maj ertappats med amfetamin i centrala Sjöbo. 31-åringen är även misstänkt för att ha försökt stjäla bensin från en bil i Sjöbo i februari. Han avbröt försöket då bilens ägare kom till platsen.

Andreas Mårtensson andreas.martensson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons