Annons

Nu öppnar ny bistro på landet

Det är 25 år sedan systrarna Eva och Ingalill Bjurman senast drev restaurang ihop. Men på lördag öppnar de Glashyttans orangerie.
Sjöbo • Publicerad 12 juli 2017
Eva och Ingalill Bjurman har fullt upp med att iordningsställa lokalerna. Disken i bakgrunden är en gammal kateder de köpt second hand. Foto: Matz Jönsson
Eva och Ingalill Bjurman har fullt upp med att iordningsställa lokalerna. Disken i bakgrunden är en gammal kateder de köpt second hand. Foto: Matz Jönsson

Det före detta svin- och häststallet har fått en tillbyggnad i vilken restaurang och kafé nu växer fram.

Svartvit-rutigt golv, kristallkronor och palmer ska möta gästerna när alla detaljer är på plats.

Annons

Eva Bjurman säger att de haft tankar på ett gemensamt ställe igen under åren men det är först nu som det passar för båda.

Tidigare drev de Rörstrands krog, en fisk- och skaldjursrestaurang i Stockholm. Då var det arbete nästan dygnet runt men så vill de inte ha det den här gången.

Men under juli och augusti är tanken att ha öppet varje dag vilket är en tuff arbetsuppgift för två personer. Även om det inte blir kvällsservering.

– Den här gången ska restaurangen vara lite enklare men utan att tumma på kvaliteten, säger Ingalill Bjurman.

Det blir ingen dagens på menyn och inte heller någon a la carte. Däremot allt från bakverk till smörgåsar, pajer, varma och kalla huvudrätter. Huvudregeln är att det ska vara närproducerat och hemgjort.

Även den nya glasade fasaden är på sitt sätt hemgjord. Eva Bjurman berättar att de köpt fönster som bland annat suttit på en punschveranda i Höör och sedan skapat de stora ljusinsläppen i restaurangen.

Serveringen har plats för cirka 40 personer inne och lika många på uteserveringen. Under den mörkare delen av året öppnar de för att ha såväl föreläsningar som musikarrangemang i lokalen.

Orangeriet ligger ihop med Eva Bjurmans Recycled glass design söder om Sjöbo.

På utsidan skapas en medelhavsträdgård.
På utsidan skapas en medelhavsträdgård.
Matz JönssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons