Annons

Ny påstötning om att få Sjöbo väst-standard

Nu vänder sig de boende i området Omma 2 vid väg 11 återigen till kommunledningen för att vädra sitt missnöje. Omma
Sjöbo • Publicerad 6 november 2008

Ommaborna ville först ingå i detaljplanen för Sjöbo väst för att inte bli ett B-område utan gatubelysning, asfaltgator och snöröjning. Det blev nej.

Senare har de boende begärt en egen detaljplan där deras fastigheter och lokalgator får samma standard som Sjöbo väst. Som svar på denna begäran tycker de boende att de bara fått bortförklaringar och vaga besked om att en detaljplan för deras område kan bli aktuellt först när väg 11 är ombyggd.

Annons

Detta kan inte Ommaborna acceptera och därför har de nu överklagat beskedet att de får vänta med sin egen detaljplan. "Vi vill med detta återigen vidhålla att vi inte kan acceptera att det runt våra befintliga fastigheter ska gå grusvägar utan kommunal belysning, utan kommunalt underhåll, utan fungerande dagvattenavlopp och utan kommunal snöröjning", skriver Ommaborna i sitt brev till kommunledningen.

Vad som utgör en komplikation i sammanhanget är att kommunledningen inte sagt klart och tydligt att det inte blir någon Omma2-detaljplan. Man har inte sagt motsatsen heller. Man har sagt att diskussionen om planen får vänta. Det finns således inget beslut att överklaga.

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons