Annons

Ny superbuss kan gå genom Sjöbo

Region Skåne välkomnar Sjöbos planer på att bygga en ny stadsdel på det gamla spårområdet i centrum.
Sjöbo • Publicerad 30 juni 2014

Planerna är ambitiösa och helt i linje med Region Skånes strategi att skapa flera stadskärnor runt om i länet, det så kallade ”flerkärniga Skåne”, konstaterar regionala tillväxtnämnden i ett yttrande till Sjöbo kommun. Särskilt positiv är man till att det skapas en park med aktiviteter i området, på ett tidigt stadium.

De som bosätter sig i det planerade området mellan Fabriksgatan och stationen i Sjöbo kommer att ha nära till en god kollektivtrafik. När Simrishamnsbanan i framtiden byggs, får man en effektiv och atttraktiv kollektivtrafik till både Malmö, Lund och Simrishamn, konstaterar Region Skåne.

Annons

Men redan innan järnvägen blir verklighet ska pendlingsmöjligheterna förbättras. Region Skånes ambition är nämligen att införa så kallade superbussar mellan Simrishamn och Malmö, som ett första steg på vägen mot den kommande järnvägstrafiken. Superbussar ska gå snabbare, delvis köra längs egna bussleder och fordonen ska också vara en annan typ än dagens bussar.

Superbussarna mellan Malmö och Simrishamn finns med i Region Skånes infrastrukturplan som sträcker sig fram till 2025.

INTERNAL INTERNAL
Britt Risberg
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons