Annons

Nya Brasset ger sin första konsert

Sjöbo • Publicerad 7 juni 2006
Under ledning av dirigenten Paul Andersson har Sjöbo Brass repeterat sedan oktober förra året – och nu är det dags för premiärkonsert. ARKIVBILD: BASS NILSSON
Under ledning av dirigenten Paul Andersson har Sjöbo Brass repeterat sedan oktober förra året – och nu är det dags för premiärkonsert. ARKIVBILD: BASS NILSSONFoto: 

Efter sju års tystnad tar sig Sjöbo Brass åter ton. På söndag blir det premiärkonsert för den nygamla orkestern.

I höstas bestämde sig några av de gamla medlemmarna från Sjöbo Brass att göra ett nytt försök med den avsomnade orkestern.I oktober började 14 musiker att spela tillsammans, under ledning av Paul Andersson och som en del av Sjöbo Ungdomsorkester.

Annons

– Det har gått över all förväntan. I höstas trodde jag inte att så många skulle fortsätta spela, och att vi skulle få så bra resultat redan den här sommaren, säger Jonas Berglund, ordförande i Sjöbo Ungdomsorkester och en av initiativtagarna till det nybildade Brasset. Orkestern bildades 1984 av musiker som växt ifrån ungdomsorkestern. I dag finns det flera nya medlemmar i bandet, och man hoppas så småningom få medlemmar som lämnat ungdomsorkestern.

– Genom att Brasset nu är en avdelning inom ungdomsorkestern, kan de båda orkestrarna komplettera varandra, säger Jonas Berglund.

Söndagens premiärkonsert hålls i Sjöbo Gästis trädgård klockan halv tre på eftermiddagen.

– Programmet blir väldigt blandat, berättar Jonas Berglund. Bland annat kommer vi att spela lite Elton John och Bee Gees, och någonting av Mozart för att fira hans 250-årsjubileum.

Brasset ska också bjuda på några svenska schlagervinnare genom tiderna – och därefter får publiken rösta fram sin favorit.

Britt Risberg

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons