Annons

Nytt bolag bygger färdigt

Nu är det klart att ett nytt företag tar över ombyggnaden av Björkbackens sjukhem i Sjöbo efter konkursade Kent-Olle AB i Vinslöv.
Sjöbo • Publicerad 25 november 2002

Kommunen har fått löfte om att entreprenaden som helhet inte blir försenad och att man inte ska drabbas av extra kostnader. Det var för två veckor sedan som Kent-Olle AB helt överraskande begärde sig själv i konkurs. En tvist med Hässleholms kommun om betalningen för ett utfört uppdrag var en av orsakerna till konkursen. Företaget var huvudentreprenör för Björkbackens ombyggnad och i och med konkursen lade även underentreprenörerna ner verksamheten på Sjöbobygget. Advokaten Håkan Molander kopplades in som konkursförvaltare. Han fick i gång en del arbeten på Björkbacken samtidigt som han försökte hitta en slutlig lösning. Det lyckades. - Ett nytt företag har tagit över ombyggnaden och beställare behöver inte oroa sig, säger Kent-Olle Johansson, ägare till det konkursade företaget. I övrigt är han ganska förtegen. Kommunens stadsplaneringschef, Jan Åke Persson, bekräftar dock. - Jo, det stämmer och det känns väldigt skönt. Det kunde ju ha blivit en långdragen historia, säger Jan Åke Persson. - Konkursförvaltaren presenterade ett förslag som gick ut på att ett nytt bolag, bildat av folk från det gamla företaget, tar över ombyggnaden. Dessutom får vi inga extrakostnader efter konkursen, säger Persson. - Vi har fått beskedet att etapperna 3 och 4 skall gå helt enligt tidsschemat, men att det möjligen kan bli två veckors försening på den nu aktuella etappen 2. Men den etappen var ju så gott som klar så det kan vi stå ut med. Fördelen med den här lösningen är att det är samma personal som fortsätter ombyggnaden. De känner till bygget och kan i princip ta vid där de slutade. - Jag förmodar att samma sak gäller underentreprenörerna. Det här var nog den bästa lösningen vi kunde få, säger Jan Åke Persson. Vad det nya företaget slutligen ska heta vet inte Jan-Åke Persson. Men han har fått besked om att man sökt registrering som HNB AB.

Leif Möller leif.moller@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons