Annons

OS präglade plugget

De senaste veckorna har OS satt sin prägel på människors liv över hela världen. Inte heller på Emanuelskolan har dagarna varit sig riktigt lika, i alla fall inte för klasserna 6b, 6a, 5a, 5b och 3b.
Sjöbo • Publicerad 5 mars 2002

De har lagt de flesta vanliga lektioner åt sidan och istället studerat de olympiska spelen ur alla tänkbara synvinklar. Igår avslutades temaarbetet med redovisningar, egna nyhetssändningar och utställningar. - Det har varit jättekul att arbeta på det här sättet. Vi har lärt oss jobba med elever från andra klasser och vi har forskat mycket om OS i tidningar och via internet, berättade Malin Dahl, 6a, och Sara Andersson, 6b. Deras grupp valde att göra ett eget nyhetsprogram som spelades in på video och visades i går. Programmet innehöll resultat från OS, kommentarer och intervjuer med (förklädda) idrottsstjärnor. Björn Gustafsson och Joakim Peiler passade på att lära sig mer om snowboardåkning. - Vi byggde en egen half pipe och tog reda på vilka regler som gäller i snowboard, berättade de. De 106 eleverna har arbetat i åldersblandade grupper som studerat varsitt ämne: världens nationer, våra svenska OS-hopp, olympiska spelens organisation, terrorism, kampen om medaljerna med mera. - Vi har jobbat med "Olympiakuriren", berättade Elin Andersson och Johanna Arvidsson från sexan. De båda tjejerna gav sig ut på gatorna i Sjöbo för att ta reda på vad Sjöboborna tyckte om OS och vilka grenar som var populärast här. - Det var lite pinsamt i början när vi bad att få fotografera och intervjua folk, säger Johanna Arvidson. Men sedan var det jätteroligt! Resultatet blev en serie intervjuer med foton, men även ett diagram som visar att Magdalena Forsberg var Sjöbobornas stora favorit. Den mest omtyckta grenen i OS var däremot ishockey. Elin Andersson och Johanna Arvidsson var inte särskilt intresserade av OS tidigare. - Men nu vet man mer, så nu har det blivit roligare.

Peter Hellemark peter.hellemark@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons