Annons

Oskar prisas för framgångar i miniracing

Oskar Levin, 14-årig Sjöbokille, är en fena på miniracing. Han är så bra att han slagit riksmästaren. Nu får han som uppskattning Röddinge IF:s stipendium för 2008.
Sjöbo • Publicerad 20 november 2008
Segerns sötma efter Sverigecupen den 13 september. Oskar har fått en och annan pokal efter sina framgångar i miniracing. Nu får han dessutom stipendium. BILD: PETER LEVIN
Segerns sötma efter Sverigecupen den 13 september. Oskar har fått en och annan pokal efter sina framgångar i miniracing. Nu får han dessutom stipendium. BILD: PETER LEVINFoto: 

Stipendiet är på 1 500 kronor och han kommer att få det i samband med kommunfullmäktiges sista möte i slutet av december.

- Hur det känns? Jotack jättebra. Jag tror att jag köper någon grej till bilarna för pengarna, säger Oskar.

Annons

Han har varit intresserad av bilar så länge han kan minnas.

- Egentligen ville jag köra gokart, men det blev för dyrt. Då fick jag ögonen på miniracing.

Oskar Lewin tävlar för Sjöbo motorklubbs mini-racingsektion. Det är Rosmarie Brink som föreslagit Oskar till stipendiet och hon berättar i sin motivering att han har en fantastisk teknik när det gäller att styra dessa pilsnabba radiostyrda bilar.

"Jag var närvarande vid en tävling där de tävlande kom från olika delar av vårt land och de flesta var mycket äldre än Oskar. Oskar vann hela tävlingen, han till och med slog riksmästaren från Helsingborg", berättar Rosmarie Brink i sin motivering.

Hon blev också imponerad över att Oskar är så artig och väluppfostrad: "Oskar blev uppropad sist eftersom han vunnit. Då fick alla närvarande uppleva hur Oskar går fram till sina medtävlare, tar av kepsen, tar i hand, bugar och tackar", skriver Rosmarie Brink.

- Det är ju alltid positivt om man uppfattas som artig, säger Oskar Levin, som genom YA vill passa på att tacka Rosmarie som nominerade honom.

- Sen vill jag också tacka alla som hjälpt mig med miniracingen, exempelvis Micke och Bosse, säger Oskar.

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons