Palladium har uppstått i ny skepnad
– Palladium är tänkt som ett kafé, bageri och bistro, lite åt det franska hållet. Vi fokuserar på närproducerat och vi ska göra så mycket vi kan själva, säger Pauline Nilsson, som ansvarar för den nyöppnade bistron.
Eftersom hon även driver golfrestaurangen i Sjöbo och Blentarps gästgifvarergård är hon inte alltid på plats.
Det är däremot Alexandra Wingård och Janni Lindahl. Den första veckan har de serverat sallader, mackor och bakverk mellan åtta och fem på vardagarna. Utbudet kommer nu att utökas, med pajer, hembakat bröd med mera.
– I mitten av maj kommer vi att ha öppet även på kvällar och helger. Så småningom ska vi också ha dagens rätt och à la carte, berättar Alexandra Wingård.
Många Sjöbobor har tittat in och förundrats över den omfattande renoveringen av lokalerna.
– Många har varit nyfikna och vi har fått många positiva kommentarer. De äldre har berättat om gamla Palladium, säger Janni Lindahl.
Pauline Nilsson berättar att en man kom ihåg Napoelonbakelserna han brukade äta på gamla Palladium.
Den nyrenoverade lokalen rymmer 40 sittplatser i tre rum. Dessutom ska det bli uteservering på långsidan av huset, med plats för ytterligare 90 personer.
– I sommar ska vi också ha lite trubadurkvällar och grillaftnar, säger Janni Lindahl.
Huset där nya Palladium är inrymt var tingshus fram till 1905. Därefter höll landsfiskalen till här, och 1933 blev huset konditori.
Palladium drevs av Hertha och Nils Persson, som la ner konditoriet 1966. Det fortsatte dock som bageri en tid, innan Skånska Dagbladet flyttade in.
Britt Risberg