Annons

Per-Åke Nilsson tror på framtiden

Per-Åke Nilsson, som inte bara driver företaget Interlift utan även fastighetsbolaget Carmita, tror på Sjöbos näringsliv. När andra talar om finanskris och lågkonjunktur väljer han att satsa på sitt företagshotell.
Sjöbo • Publicerad 5 november 2008
Per-Åke Nilssons företag Carmita bygger till en våning på kontorshotellet vid västra rondellen. 300 kvadratmeter kontor och konferenslokaler ska stå klara i juni nästa år. Bild: Sprisse NilssonFoto: 

- Det gäller att inte tänka som alla andra, säger Per-Åke Nilsson.

I två år har han funderat på att bygga ut fastigheten vid västra rondellen.

Annons

- Vi märker att det finns en efterfrågan på kontorslokaler. Och det här är ett mycket attraktivt område, säger Per-Åke Nilsson.

Nu byggs en extra våning på kontorshuset. På så sätt skapas 300 nya kvadratmeter med kontor och konferensrum. Nybyggnaden beräknas stå klar i juni nästa år, och delar av lokalerna har redan bokats.

Med en andra våning på företagshotellet blir anblicken från Sjöbos västra infart delvis en annan.

Per-Åke Nilsson menar att det kommer att bli en snygg fasad.

- Det kommer att bli balkonger åt båda hållen, och vingar på fasaden. Vi har anlitat arkitekten Peter Tullberg, som också ritat åt Bil-Bengtsson på andra sidan vägen, förklarar han.

Per-Åke Nilssons eget företag Interlift använder i dag 150 kvadratmeter av kontoren på Getinggränd. 150 kvadratmeter hyrs ut till andra företag. Posten och en bilfirma hyr också sina lokaler av Per-Åke Nilsson företag Carmita.

Britt Risberg britt.risberg@allehandasyd.se
Britt Risberg
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons