Annons

Politiker vill se resultat

Sjöbos kommunala grundskolor placerade sig återigen i bottenskiktet i den nationella rankingen. Politiker vill nu att frågan tas upp för diskussion.
Sjöbo • Publicerad 17 november 2009

Katastrofal. Så beskriver Lars Lundberg (kd) Sjöbos placering i den nationella sammanställningen av grundskoleresultat som Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) gör varje år. I den senaste sammanställningen som finns att tillgå befinner sig Sjöbo återigen i den sämsta fjärdedelen i merparten av jämförelserna. Sjöbo befinner sig bland annat i bottenskiktet vad gäller andelen som uppnåt målen i samtliga ämnen och andelen behöriga till gymnasieskolan.

I det totala sammanvägda resultatet hittar man Sjöbo först på plats 272 av 290.

Annons

Lars Lundberg har nu ställt en interpellation till Kent-Ivan Andersson (m) på familjenämnden angående den mindre smickrande statistiken och vad som kommer att göras åt kommunens "urusla ranking".

– Man måste vara krismedveten och jag vill trigga en diskussion kring det här, säger Lars Lundberg.

Kent-Ivan Andersson berättar att han kommer att svara på interpellationen och att han är väl medveten om resultatläget.

– Vi visste att resultaten för ifjor skulle bli dåliga eftersom vi hade några skolor där det inte gått så bra. Men jämfört med tidigare år så hade vi i alla fall lyckats vända den nedåtgående trenden nu, säger han.

Kent-Ivan Andersson försäkrar samtidigt att man redan nu jobbar med en rad olika projekt för att bättra på resultaten.

Peter Zupanovic
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons