Annons

Poolfrågan tas om för att inte förlora tid

Nu har familjenämnden beslutat att ta om ärendet om upphandling av en vikariepool. Det blir "favorit i repris" på nämndsmötet den 20 november.
Sjöbo • Publicerad 10 november 2008

Förra gången ärendet var på tapeten misstänkte barn- och ungdomspartiets ledamot i familjenämnden, Lars Espen Nilsson, att en jäv-situation förelåg. Han har begärt en laglighetsprövining i länsrätten. Alla misstankar om jäv måste undanröjas, menade Nilsson.

Nämndens ordförande, Kent Ivan Andersson, menade dock att inget jäv förelåg.

Annons

Varför gör ni då om beslutet, har du ändrat åsikt?

– Nej, jag är hundraprocent säker på att inget jäv förelåg. Men en länsrättsbehandling kan ta tid och vi vill undvika att förlora tid då avtalet om den nuvarande vikariepoolen löper ut vid årsskiftet, säger Andersson.

Den 16/10 beslutade nämnden att ge sin förvaltning i uppdrag att ta fram en tidsplan och underlag för en upphandling av en personalpool.

Vid det tillfället deltog folkpartisten Rosita Holst i beslutet, trots att hon jobbar för Personal direkt, det företag som fram till årskiftet ansvarar för vikarieanskaffningen till skolor och förskolor.

I YA den 28/10 berättade Kent Ivan Andersson att beslutet den 16:e gällde om det skulle bli upphandling eller en pool i egen regi – inte vilket företag som eventuellt anlitas för vika-riepoolen.

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons