Annons

Röstade om brottsofferjour

Brottsoffer- och kvinnojouren i sydöstra Skåne får 79 000 kronor i bidrag från Sjöbo kommun för 2003. Det har familjenämnden nu beslutat men politikerna var inte eniga i frågan.
Sjöbo • Publicerad 16 maj 2003

Nämnden har tidigare sagt nej till att betala ut något bidrag, med hänvisning till att familjenämnden inte har några pengar avsatta till föreningsbidrag. Kommunstyrelsen har dock gett familjenämnden "bakläxa" och påpekat att den bör ge kvinno- och brottsofferjouren ett bidrag. I torsdags kväll ställdes familjenämnden inför nya fakta om det kärva ekonomiska läget inom kommunen, och när det blev dags att besluta om kvinno- och brottsofferjouren tyckte några ledamöter att det kunde räcka med 50 000 kronor till föreningen istället för de 79 000 kronor man ansökt om. Gunilla Quist-Lundin (m), Arne Alfredhsson (s), Anders Källström (m), Cecilia Olsson (s) samt Hans-Göran Bruhn (m) röstade för ett bantat bidrag. Majoriteten, där kd, fp, sjp, c samt övriga socialdemokrater och moderater ingick, vann dock omröstningen med 15 röster mot 5.

Britt Risberg britt.risberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons