Annons

Sandbäcks sexor segrade rättvist

Fotbollscuper kan vara trevliga. Fair-play-fotbollscuper ännu trevligare. De är nämligen väldigt rättvisa. Killar och tjejer får vara med. Ingen behöver känna sig helkass på plan. På onsdagseftermiddagen höll Sandbäckskolans sjätteklass i ett kvalspel i Snickers cup som är just en fair-play-cup.
Sjöbo • Publicerad 3 mars 2004
Nelly Persson från Kviingeskolan skjuter en rökare mot Kyrkskolans mål. BILD: BASS NILSSON
Nelly Persson från Kviingeskolan skjuter en rökare mot Kyrkskolans mål. BILD: BASS NILSSONFoto: 

Platsen var Färsingaskolans A-hall och Sandbäckslaget gjorde upp med sjätteklasser från Kviingeskolan utanför Kristianstad och Kyrkskolan i Hässleholm. Bollen gick Sandbäckslagets väg och man vann båda sina matcher, den första med hela 8-4 mot Kviingeskolan. Nu blir det finalspel någon gång runt den 18-19 mars. Cupen är rikstäckande, men uppdelad i olika områden, Skåneområdet för vår del. - Man kör kvalspel på fyra olika platser i Skåne, varav det här är ett sådant kval. Sedan är det finalspel på en plats som lottas, berättar idrottslärare Henrik Rosberg som tillsammans med kollegan Mats Sjöbeck håller i det hela. Det blir ju en del resor när lagen ska spela på bortaplan och Mats och Henrik ger beröm åt föräldrarna som utan knot kör sina fotbollsspelande barn både hit och dit. Det lag som vinner i Skåne får vara med och utforma ett collage om rättvisa, fair play, i största allmänhet. Ett förstapris på 10 000 kronor hägrar också. - Matcherna är upplagda så att killaget varvar med tjejlaget om att spela i tio-minutersomgångar. En match tar totalt 40 minuter och det är slutresultatet som räknas, berättar Mats. Det här spelupplägget gör att matcherna kan svänga rejält. När YA hälsade på hade Kyrkskolans killar en säker ledning med 4-1 mot Kviinges killar. Men när det var dags för tjejerna ändrades bilden snabbt. Kviingetjejerna ledde stort efter bara några minuter. - Det är femmannalag som gäller, målvakt och fyra utespelare. Då kan man välja att ta ut de bästa, men vi resonerade annorlunda och tog med alla som var intresserade. Det tycker vi är fair play, säger Henrik.

Leif Möller leif.moller@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons