Annons

Sex förslag på kandidater till miljöstipendium

Sjöbo • Publicerad 1 november 2006

Sex förslag på miljöstipendiater har nu lämnats in till miljö- och byggnadsnämnden.

Birgitta Johansson anser att Elsa Lundgren i Sjöbo bör få stipendiet för att hon håller rent på Sjöbos gator och torg.

Annons

Peter Sandberg vill ge stipendiet till personalen på Orebackens förskola, som han menar lär ut miljömedvetenhet till nya generationer.

– Orebackens förskola startades på initiativ av Anita Jönsson, Kerstin Axelsson och Helen Persson 2002 och är i dag en föredömlig utomhusförskola stationerad i det vackra Sjöbo Ora, skriver Peter Sandberg.

Stefan Larsson anser att Skånska Flugfiskeklubben borde få stipendiet, med motiveringen att klubben genomför omfattande biotopåtgärder vid Björka-Åsumsån sedan början av 1980-talet. Detta för att förbättra villkoren för den unika öringstammen.

Birgitta Jönsson föreslår Ica Kvantum till miljöstipendiet, eftersom affären nu blivit Svanenmärkt.

Boel Thörn tycker att Naturskyddsföreningen i Färs borde få miljöstipendiet för sitt arbete med groddammar. I Frihultsområdet har 17 dammar restaurerats, och den starkt utrotningshotade lökgrodan fått bättre livsbetingelser.

Lars Sjöholm anser att Kulturuns Östarp är värt stipendiet för sitt arbete med att bevarabåde landskapet och gamla bruksmetoder inom jordbruket.

Britt Risberg

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons