Annons

Sjöbo: Elin gillar halvblod och bleckblås

Elin Berglund bor i Sjöbo, men tillbringar så mycket tid hon kan på sina släktingars hästgård i Tolånga. Där finns det svenska halvblodet Alert, hennes skötehäst.
Sjöbo • Publicerad 11 november 2008
2. Elin Elin Berglund tillbringar så mycket tid hon kan hos Alert och de andra hästarna på gården i Tolånga. BILD: ANETTE SJÖSTRANdFoto: 

- Vi rider ut, och hoppar lite i hagen ibland. Vi har också ridit Hubertusjakt, berättar Elin, som även gillar det vardagliga jobbet i stallet; att ta ut och in hästarna, göra rent och rykta.

I framtiden drömmer hon själv om att bo på landet, och ha hästar och kanske andra djur.

Annons

- Det vore jätteskönt att ha det så här, säger hon.

Elin vill jobba med människor, kanske med ungdomar som kommit snett i livet eller med utvecklingsstörda. Hon har studerat på omvårdsprogrammet och kan tänka sig att vidareutbilda sig.

- Jag skulle kunna bo i Lund en tid, säger Elin. Men hemma är alltid Sjöbo, och någon gång kommer jag säkert att flytta tillbaka hit.

Även om hästarna tar mycket tid i Elins liv, så är fredagskvällarna vigda åt ett annat intresse: Sjöbo ungdomsorkester.

- Det är kul. Om vi har uppehåll i övningarna, är det något som fattas på fredagskvällen, säger hon.

Elin har spelat sedan mellanstadiet, först trumpet, och sedan fyra år det lite mer ovanliga bleckblåsinstrumentet euphonium.

- Det var vår dirigent Palle som tyckte att jag skulle börja med det. Det hade saknats i orkestern de senaste åren, och det låter väldigt fint när det ligger i undermelodin.

Britt Risberg britt.risberg@allehandasyd.se
Britt Risberg
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons