Annons

Sjöbo: Sofie fixar musiken själv

Hon fixar både sången, kompet och inspelningen själv. Musiken är det stora intresset för Sjöbos lucia-kandidat nummer 7 – Sofie Håkansson.
Sjöbo • Publicerad 24 november 2008
Sofie Håkansson spelar in musik själv hemma. Bild: Mark Hanlon
Sofie Håkansson spelar in musik själv hemma. Bild: Mark HanlonFoto: 

- Ibland vill jag bara skriva en låt. Och för ett tag sen fick min pojkvän en egen låt, säger Sofie Håkansson när YA träffar henne hemma i villan i Sjöbo där hon också har sin egen lilla inspelningsstudio.

Med hjälp av den har hon spelat in skivor både till mormor och till kompisar och andra, med en blandning av covers och egna låtar. Hons sköter både sång, musik och det tekniska själv - kanske inte helt vanligt för en tjej, även om man som Sofie gått i musikklass och provat olika instrument.

Annons

Träning är ett annat stort intresse för Sofie, som för närvarande är instruktör på Sjöbo Fitness.Vad hon gör i framtiden är svårt att förutspå:

- Jag har sökt både socionomutbildningen och civilekonomutbildningen till våren. Vi får se vad det blir.

En sak är däremot säker - musiken är något hon inte tänker sluta med. Och på frågan om varför hon vill bli Sjöbos Lucia 2008 svarar Sofie:

-Det är en sån fin tid, och jag älskar att sjunga. Och så har jag alltid varit tärna - nu hoppas jag få chans att vara Lucia!

Ulrika Wangel
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons