Annons

Sjöbogruppen begär anstånd med betalningarna

Krisstämplade ideella föreningen Sjöbogruppen lever under knapphetens stjärna. Men har hos kronofogden begärt anstånd med skatteinbetalningarna februari ut och av det skälet hamnat i kreditvärderingsinstitutet Justitias tidning.
Sjöbo • Publicerad 7 februari 2002

I slutet av förra året sa kommunledningen definitivt nej till förnyade bidrag till gruppen. Den bildades 1986 som en hjälp för kommuninvånare att starta nya företag. I dag har man en halvtidsanställd rådgivare, Pia Almgren. Man hyr också en lokal. - Likviditeten är dålig just nu men vi räknar med att före halvårsskiftet få pengar från pensionfonderna. Det handlar om avkastningen på inbetalda pensionsavgifter, berättar Sjöbogruppens ordförande sedan sju år tillbaka, Håkan Stenberg. - Vi hankar oss fram och koncentrerar oss på att lösa de två viktigaste frågorna: ekonomin och att hitta en ny partner när nu kommunen nu hoppat av. Nu sätter gruppen sitt hopp till att diskussionerna med Region Skåne faller väl ut. Sker så kommer Sjöbogruppen att få uppdrag av Region Skåne som syftar till att stärka och utveckla den lokala företagsvärlden. Håkan Stenberg och Pia Almgren vill i nuläget inte berätta vad uppdragen går ut på då inget är klart. I nästa vecka skall man träffa Region Skåne för fortsatta diskussioner. - Vi har ett klart krismedvetande men hoppet lever om att fortsätta verksamheten. Tidigare hade vi ettårs-perspektiv, nu kan vi bara ha halvårs. - Under de 16 år gruppen funnits har vi hjälpt till att starta cirka 200 företag, varav många finns kvar i dag. Det har skapat jobb till massor med människor, säger Håkan Stenberg.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons