Annons

Skadegörelse i idrottshall stoppade lektioner

Det blev inte idrott som planerat för barnen på Sandbäcksskolan på måndagen. Detta efter skadegörelse som skett under helgen.
Sjöbo • Publicerad 6 maj 2019
Sandbäcksskolan i Sjöbo.
Sandbäcksskolan i Sjöbo.Foto: Sprisse Nilsson

Det var ingen trevlig syn som mötte personalen på morgonen. På okänt vis har några lyckats ta sig in i idrottshallen under den gångna helgen.

– De har sparkat sönder en dörr och haft sönder en spegel. Sen har de stökat till så vi har fått städa extra i hallen, säger rektor Petra Roth.

Annons

Någon idrottsundervisning i hallen blev det inte på måndagen. Men Petra Roth räknar med att lektionerna ska kunna hållas som vanligt från tisdagen.

Vad som är känt handlar det om ren skadegörelse, inget ska ha stulits.

Hon säger att det inträffade tyvärr drabbar barnen på skolan. Något hon inte tror att de som varit i hallen i helgen tänker på.

– Vi kan inte ha undervisning och det för med sig kostnader som till sist drabbar barnen eftersom det är skolan som får betala.

Polisen säger att det är okänt hur personerna tagit sig in i hallen då det inte finns tecken på att någon brutit sig in.

Matz JönssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons