Annons

Skyddstillsyn för olaga hot med kniv på Orans camping

Sjöbo • Publicerad 4 juli 2007

En 33-årig man från Höör har dömts till förlängd skyddstillsyn efter en händelse på Orans camping i Sjöbo fjor somras.

33-åringen döms för olaga hot. Han hade redan en skyddstillsyn hängande över sig och vad Ystads tingsrätt nu gör är att förlänga prövotiden då mannen ska ha övervakning.

Annons

33-åringen döms också att betala 5 000 kronor i skadestånd till offret för det olaga hotet.

33-åringen döms för att han med en gest dragit en kniv över sin egen hals, vilket skulle uppfattas av antagonisten som att han skulle få halsen avskuren om han inte passade sig. 33-åringen hade stunden innan gjort samma gest, men då enbart med fingrarna.

Det hela var finalen på ett upptrappat bråk mellan 33-åringen och en bekant som också bodde på campingen vid tillfället.

33-åringen menar att hans gester bara var svaret på ett hot med en yxa som antagonisten framfört tidigare. Ett vittne säger sig dock inte ha sett någon yxa.

Sprit förekom vid händelsen.

33-åringen förekommer i 17 avsnitt i belastningsregistret. Senast dömdes han av Lunds tingsrätt i februari 2006 för tre fall av misshandel, hemfridsbrott, skadegörelse och allmänfarlig vårdslöshet.

Leif Möller

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons