Annons

Skyttestuga brann ner

(Uppdaterad 13.12) Den gamla skyttestugan i Oran brann under natten till söndagen ned till grunden. Polisen misstänker att branden är anlagd.
Sjöbo • Publicerad 8 november 2009
Hans Ottosson, före detta ordförande i Sjöbo FBU Pistolskytteklubb, beskådar förödelsen. Bild: Britt Risberg
Hans Ottosson, före detta ordförande i Sjöbo FBU Pistolskytteklubb, beskådar förödelsen. Bild: Britt RisbergFoto: 

Tio minuter efter midnatt fick räddningstjänsten larm om att det brann i Oran, lågor slog då upp från ett skogsområde söder om riksväg 11 och anmälaren trodde att det rörde sig om en skogsbrand. När räddningstjänsten kom till platsen, var det dock den gamla skyttestugan som stod i ljusan låga. Byggnaden gick inte att rädda, och brandmännen fick inrikta sig på att elden inte skulle sprida sig till träden runt omkring.

Polis kom också till platsen, men någon teknisk undersökning kommer inte att genomföras.

Annons

– Det går inte. Det finns ingenting kvar, konstaterar Tennie Ericsson, inre befäl vid Ystadspolisen.

Polisen misstänker dock att branden är anlagd. I nuläget står man dock helt utan tips, eftersom allt brunnit upp.

På söndagsmorgonen kom representanter från Sjöbo FBU Pistolskytteklubb till platsen. Det enda som mötte dem var då en hög med förkolnade bräder.

Pistolskytteklubben har dock inte använt den gamla stugan alls, eftersom de har en ny ett stycke därifrån, vid sin skyttebana.

– Den gamla stugan var från 1910, och den användes av mauserskytteföreningen, förklarar Hans Ottosson, tidigare ordförande i Sjöbo FBU Pistolskytteklubb.

För 20 år sedan fick pistolskytteklubben ta över stugan, och kommunen renoverade den för att den inte skulle förfalla helt.

– Men det enda vi har gjort är att byta hänglås på stugan ibland. Vi ville att kommunen skulle riva den, säger Hans Ottosson.

Flera gånger har stugan, som är avsides belägen, utsatts för inbrott och vandalisering.

– Vid Kristi Himmelsfärd upptäckte vi att det hade varit fyllefest här, det låg ölburkar slängda överallt, säger Hans Ottosson.

Frida Eriksson och Britt Risberg
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons