Annons

Smedstorpskvinna åtalad för grovt rattfylleri

Den medelålders kvinnan från Smedstorp fick ett allvarligt läkarbesked som gjorde henne mycket upprörd. Detta uppger hon var orsaken till att hon drack två flaskor vin och därefter tog bilen till en bilfirma.
Sjöbo • Publicerad 19 februari 2002

I går åtalades kvinnan i Ystads tingsrätt för grovt rattfylleri. När den berusade kvinnan den 11 december skulle köra ut från bilfirman lyckades det inte bättre än att hon med låg hastighet körde in i en framförvarande bil. När hon skulle backa in på firman ingen, kolliderade hon med ytterligare en bil. Ett vittne har berättat att kvinnan luktade sprit och att han därför bad att få ta hand om hennes bilnycklar, vilket dock inte skedde. Kvinnan säger i polisförhör att det läkarbesked som hon fick den aktuella dagen gjorde henne mycket upprörd. För att dämpa oron inför framtiden drack hon två flaskor vin. Hon uppger vidare att hon lovat maken att hämta en reservdel på bilfirman och att detta var anledningen till bilkörningen.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons