Annons

Smygpremiären slutade med världsrekord

I går var det tjuvstart för Sveriges sydligaste bana för islandshästar. Egentligen äger inte invigningen av banan vid Vallerödslunds gård rum förrän om två veckor.
Sjöbo • Publicerad 11 maj 2003
Hrafnkell Karlsson och Eva Sjöholm vid nya banan. BILD: JAN-OLLE PERSSON
Hrafnkell Karlsson och Eva Sjöholm vid nya banan. BILD: JAN-OLLE PERSSONFoto: 

Men när Magnus Skulason, rankad etta på världslistan, i går gästade gården i samband med stobedömning så togs banan i bruk. Och vilken tjuvstart det blev sen. Ett världsrekord i klassen för fyrgångsston. Aldrig tidigare har ett sto i den gruppen fått ett högre betyg än det totalt 8,55 som gick till Náttfaradis från Wreta. Hästen ägs av Magnus och Anna Skulason. Världsrekord i premiären fick naturligtvis Hrafnkell Karlsson och Eva Sjöholm på Vallerödslunds gård att jubla efteråt. - Det här är helt otroligt. Världsrekord i den första officiella tävlingen på banan. Det bevisar att anläggningen är fullständig. Efter den starten räknar Hrafnkell Karlsson med att intresset för att komma till banan och rida ökar automatiskt. - Det höjer anseendet. Nu är vi inne, jublar Hrafnkell Karlsson. Anläggningen innehåller dels en ovalbana, dels en hundra meter lång bana. Dessutom finns planer på ytterligare en bana anpassad för att användas vid momentet 250 meter passgång. - Det är bara två veckor sedan det blev klart att Magnus Skulason skulle komma så det blev till att sätta högsta fart med långbanan. Men med hjälp av traktorer, hjullastare och grävskopor har det gått, säger Hrafnkell Karlsson. Helt färdig är inte anläggningen än men till invigningen måste den vara färdig. bara en vecka senare, helgen den 29 till 31 maj, kommer ungdomslandslaget att ha läger på Vallarödslunds gård. - Sammanlagt är det omkring 20 barn och ungdomar som kommer att vara här. Förhoppningen är också att banan ska hjälpa till att sätta oss på kartan och dra mer folk till kommunen. Undantaget långbanan liknar anläggningen en travbana till formen. Fast i mindre format. Den är dock försedd med elljus vilket möjliggör arrangemang och utnyttjande även efter mörkrets inbrott.

Matz Jönsson matz.jonsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons