Annons

Snart börjar Veidekke förbereda Sjöbo väst

Snart börjar arbetet med det nya området Sjöbo Väst. Det blev företaget Veidekke Entreprenad AB som tog hem upphandlingen. Till nästa sommar är det tänkt att de första 77 tomterna ska vara klara för byggande.
Sjöbo • Publicerad 25 november 2008
I skogen i Sjöbo Väst norr om väg 11 ska 350 villor byggas. Arkivbild: Sprisse Nilsson
I skogen i Sjöbo Väst norr om väg 11 ska 350 villor byggas. Arkivbild: Sprisse NilssonFoto: 

Tidigare i höstas fick upphandlingen av den första etappen av Sjöbo Väst göras om på grund av ett formellt fel - upphandlingen hade av misstag bara annonserats elektroniskt vilket strider mot reglerna.

Men nu är det sedan några veckor klart att Veidekke Entreprenad AB får uppdraget.

Annons

Företaget är en del av den skandinaviska Veidekkekoncernen med huvudkontor i Oslo. Totalt har koncernen cirka 6 500 anställda runtom i Skandinavien. I Skåne har man kontor bland annat i Lund. Ett startmöte med kommunen och företaget har redan hållits, under tisdagen hölls ett byggmöte och planeringen av arbetet är i full gång även om grävarbetena inte startat än, uppger Sten Atterwall som är fastighetsansvarig på Sjöbo kommun.

Den första etappen av Sjöbo Väst beräknas kosta drygt 18 miljoner kronor, och till sista juni 2009 ska markarbeten och vatten- och avlopp vara klart. Den första etappen omfattar 77 tomter.

Totalt ska Sjöbo Väst enligt kommunens detaljplan rymma drygt 190 villor.

Ulrika Wangel
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons