Annons

Stal luftgevär i bostad och försvann i husägarens bil

En man i 25-årsåldern döms till skyddstillsyn efter att ha stulit både ett vapen, en bil, snus och lotter.
Sjöbo • Publicerad 10 maj 2019
Foto: Henrik Montgomery/TT

Mannen döms för sammanlagt sex brott. Det började med att han stal ett luftgevär i en bostad och därtill nycklarna till bilen som stod parkerad utanför.

Mannen försvann sedan med fordonet men det påträffades några dagar senare utanför bostaden till en vän till mannen.

Annons

Senare påträffades nyckeln till bilen i en väska som tillhör den nu dömde.

Luftgeväret återfanns i ett utrymme i vännens bostad och han misstänktes för häleri, men frias av tingsrätten i Ystad. De anser det inte styrkt att vännen hade skäl att misstänka att vapnet var stulet.

Förutom stölden av luftgeväret och bilen döms mannen även för att ha tagit snus, lotter och saffran till ett värde av minst 15 000 kronor på Coop.

I mars i år gjorde han ett försök till stöld i en fastighet i centrala Sjöbo men han avbröt försöket troligen beroende på att larmet gick.

Slutligen fälls han även för att ha tagit cykel, yxa, jaktkniv och en högtalare till ett sammanlagt värde av 6 000 kronor i en bostad i Sjöbo och därtill narkotikabrott och för att ha haft kniv på sig på allmän plats.

Den man som friades från häleri döms däremot till dagsböter för narkotikabrott.

Matz JönssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons