GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Succé på midsommardagen: Dans och hålligång på Öveds Eke

En familjefest långt större än alla åldersgränser. Så kan man nog bäst beskriva midsommardagsfirandet i Öveds eke.
Sjöbo • Publicerad 23 juni 2018 • Uppdaterad 25 juni 2018
Hasse Andersson på Öveds Eke, midsommardagen.
Hasse Andersson på Öveds Eke, midsommardagen.

Trängsel, skratt och grillos slår emot oss redan på parkeringen.

På den improviserade campingen är det trångt mellan husvagnarna, men det verkar inte bekomma någon. Man trängs med glädje.

Vid entrén ringlar kön lång. Ungdomar och pensionärer, barn och vuxna. Många besökare är återvändare som firat midsommar på Öveds Eke många gånger förr.

– Jag har varit här som barn och nu kändes det kul att komma hit igen, säger Matilda Rönnholm som har tagit med sig sambon Daniel Thygesen och deras tre månader gamla dotter.

Tillsammans med ett gäng kompisar har de haft picknick och passar på att mingla runt och prata med släktingar och vänner.

– Det blir mycket prat, det är många man känner som är här, som man inte träffar så ofta annars.

Arrangerande idrottsklubbarna Sjöbo IF och Wollsjö AIF hade satt över 6000 besökare som mål, om de hade tur med vädret, och det får man väl säga att de hade.

Det var gott om folk i backen framför scenen som väntade på det välmeriterade gänget, Danne Stråhed, Olle Jönsson, Hasse Andersson och Monia Sjöström.

Hasse Andersson fick uppdraget att inleda och dansgolvet fylldes snabbt. Och när ”Guld och gröna skogar” äntligen kom var det svårt att inte vara övertygad om att det var just Öveds eke som Hasse sjöng om: sommar, guld och gröna skogar.

–Perfekt väder, ett bra artistutbud, mycket folk och alla verkade ha roligt. Vi kan inte sammanfatta det annat än som en succé, säger arrangören Hans Erik Åkerblom.

– 14 timmars program med underhållning för folk i alla åldrar, naturligtvis hade det inte gått utan alla fantastiska frivilliga krafter.

Avtalet mellan Övedskloster och arrangören sträcker sig även över 2019, och det finns enligt Hans-Erik Åkerblom inga planer på att inte arrangera ett midsommarfirande även nästa år.

12 bilder

Eva SonessonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.