Annons

Teknisk genomgång innan vittnesförhören tog vid

Innan onsdagens vittnesförhör inleddes i rättegången kring Vollsjömordet passade åklagare Bengt Åsbäck på att bringa klarhet kring vissa tekniska detaljer i förundersökningen.
Sjöbo • Publicerad 4 november 2009
Bild: Albin Brönmark
Bild: Albin BrönmarkFoto: 

Åsbäck poängterade att boningshuset på gården - där en 19-årig kvinna hittades mördad i början av augusti i år - inte alls blivit styvmoderligt behandlat.

- Vi har gått igenom allt minst två gånger, varav en gång med hund för att leta efter ett eventuellt undangömt vapen.

Annons

Han berättar även att kläder genomsökts och genomlysts efter blodspår, med undantag för kläder som "uppenbarligen blivit tvättade". Även skor och fingeravtryck har gåtts igenom noggrant.

- Varenda sko har vänts på. Tre par skor har tagits i beslag, men inget har lett till att man kunnat binda några avtryck, säger åklagare Bengt Åsbäck.

De enda fingeravtryck som identifierats kommer från den mordåtalade 15-åringen. Resten har inte varit av tillräckligt bra kvalitet för att vara sökbara.

- Vi har sökt på familjemedlemmar på gården, men avtrycken har inte gått att söka på. Det ska inte tolkas som att det inte är någon i familjens. Men vi har inte kommit längre, det går inte.

Även ammunitionen är svårt att söka på.

- Det är den vanligaste i världen, kaliber 22. Det har hittats ammunition från tre olika tillverkningssatser, men av det kan man inte dra slutsatsen att kulan inte kommer från ammunitionen som fanns på gården. Det kan finnas kulor från samma patronask som kommer från olika tillverkningssatser, säger Åsbäck.

Frida Eriksson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons