Annons

Två års fängelse för våldtäkt

En 32-årig man döms för våldtäkt till två års fängelse. Våldtäkten ägde rum i Sjöbo den 9 oktober.
Sjöbo • Publicerad 11 november 2008

Den 32-årige mannen från en annan skånsk kommun hade träffat kvinnan genom gemensamma bekanta. Efter ett tag började han uppvakta henne med sms, telefonsamtal, blommor och erbjudanden om gåvor.

Kvinnan var inte intresserad och tackade nej. En väninna förklarade också för mannen att kvinnan inte ville ha kontakt med honom, enligt tingsrättens protokoll.

Annons

Men i oktober sökte mannen upp kvinnan i hennes hem, och uppvaktade henne med medhavd mat trots att hon tackat nej.

Mannen gick men kom tillbaka, bankade på kvinnans altandörr och blev insläppt. Snart började mannen bli närgången. Kvinnan knuffade undan mannen och gick ut på altanen – men blev indragen igen av mannen som bar henne till sängen, tryckte ner henne och utförde handlingar som enligt tingsrätten är att jämställa med våldtäkt vad gäller kränkning och smärta.

Efteråt var kvinnan mycket uppriven och ringde vänner som kontaktade polisen. Det är bland annat vännernas samstämmiga uppgifter om kvinnans sinnesstämning och mannens tidigare uppvaktning som gör att mannen fälls.

Någon fysisk bevisning finns inte, och mannen som nekar till våldtäkt hävdar att han inte alls förstår varför han blivit anmäld.

Men rätten anser inte att 32-åringen är trovärdig. Han har bland annat först förnekat att han känt någon med kvinnans namn och senare lämnat förklaringar som tingsrätten anser är långsökta.

Domen blir två års fängelse, minimistraffet för våldtäkt. Han ska också betala 80 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Ulrika Wangel
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons