Annons

Ungmoderater kritiska studieresa

Ett av de sista uppdragen för den nuvarande fritidsnämnden blir att göra en studieresa till Danmark. Åtta ledamöter ska titta närmare på fritids- och kulturverksamheten i den danska vänorten Skovbo.
Sjöbo • Publicerad 11 november 2002

Mattias Björck (m), ersättare i nämnden, tycker att tidpunkten är illa vald eftersom fritidsnämnden läggs ner i sin nuvarande form efter nyår. "Att finansiera en avgående nämnds resa till Danmark med skattemedel är inget annan än en förtäckt gratifikation och sådana hör inte hemma i Sjöbo kommun" skriver de båda muf-arna Mattias Björck och Tomas Nilsson i en insändare i dagens YA. Därmed kritiserar de också en nämnd, som leds av partikamraten Kjell-Arne Olsson. Och Olsson håller inte alls med om kritiken. - Skovbo är sedan länge en vänort till Sjöbo, och vi har tagit emot besök från dem hos oss. Nu är vi bjudna dit och en enig fritidsnämnd har beslutat tacka ja till inbjudan, säger han. Nämndens alla ledamöter och ersättare har erbjudits att följa med och åtta har tackat ja. Kommunens kostnader för studieresan blir minimala, enligt Kjell-Arne Olsson. Skovbo kommun bjuder på kost och logi, och som färdmedel används två av kommunens egna bilar. På programmet står bland annat en rundvisning av Borups kultur- och idrottscentrum, visning av skytteföreningens lokaler, golfbanan, en föreningsgård och en ungdomsklubb. Kjell-Arne Olsson är övertygad om att resan kan ge kunskaper och inspiration som deltagarna får nytta av framöver. Detta trots att fritidsnämnden efter nyår uppgår i den nya kultur- och fritidsnämnden. - Huvuddelen av ledamöterna i dagens fritidsnämnd kommer att ingå i den nya nämnden, och fortsätta arbeta med de här frågorna, säger han. Den nuvarande fritidsnämnden innehåller nio ordinarie ledamöter, den nya nämnden kommer att innehålla 15. Bland dessa 15 ska dock även kulturnämndens representanter ingå. Mattias Björck och Tomas Nilsson menar att det i dag är osäkert hur många av dagens fritidsnämndsledamöter som kommer att ingå i den nya nämnden. "Om en resa liknande denna överhuvud taget ska företagas, och om man dessutom vill göra anspråk på att kalla den studieresa, kunde man i detta fall knappast valt en mer olämplig tidpunkt", skriver de.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons