Annons

"Uteslutningen av Karl-ErikNilsson var rätt åtgärd"

- Med facit i hand kan vi konstatera att det var rätt att utesluta Karl-Erik Nilsson. Det som nu hänt bevisar bara att hans intresse för dessa grupperingar inom politiken kvarstår, trots att han säger att han tagit avstånd från dem.
Sjöbo • Publicerad 27 februari 2002

Så kommenterar Kerstin Koistinen, ordförande i Sveriges Pensionärers Intresseparti Spi, att före detta spi:aren Karl-Erik Nilsson nu ställer upp för främlingsfientliga Nationaldemokraterna i lokal- och riksdagsvalet. Nilsson uteslöts ur Spi sedan det framkommit att han varit medlem i en rad nazistiska organisationer. - Uteslutningen var inte okontroversiell inom Spi utan där fanns några som inte tyckte att Nilssons förflutna skulle ligga honom till last i dag. Men nu vet vi att uteslutningen var riktig. - Om händelsen skadat Spi:s rykte? Nej det har det inte, inte ens i Sjöbo tror jag. Folk såg ju att faktum förelåg, Nilsson hade varit med i dessa organisationer i 30 års tid. - Däremot är det beklämmande att han klamrar sig fast som politisk vilde. Det har inte varit bra för oss. Han har inte deltagit på våra gruppmöten och vi har inte visst hur han skulle agera i fullmäktige, säger Kerstin Koistinen som betonar att Karl-Erik Nilsson är ett avslutat kapitel för Spi:s del.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons