Annons

Väntsalen stängd efter klockan ett

Från och med i måndags hålls väntsalen vid bussterminalen stängd på eftermiddagar, kvällar och helger.
Sjöbo • Publicerad 25 januari 2006
I måndags sattes anslaget upp – väntsalen hålls stängd efter klockan ett eftersom vandalismen tilltagit den senaste tiden.
I måndags sattes anslaget upp – väntsalen hålls stängd efter klockan ett eftersom vandalismen tilltagit den senaste tiden.Foto: 
Ligaja Viklund och Lucyna Nilsson byter ofta buss i Sjöbo och tycker det är synd att väntsalen nu måste hållas stängd på eftermiddagen samt på lördagar och söndagar.
Ligaja Viklund och Lucyna Nilsson byter ofta buss i Sjöbo och tycker det är synd att väntsalen nu måste hållas stängd på eftermiddagen samt på lördagar och söndagar.Foto: 
Foto: 

– Sedan nyår har vi haft mycket skadegörelse i väntsalen. Bänkar sparkas sönder, lysrör förstörs, rutorna har krossats flera gånger och inne på toaletten skruvas det mesta sönder, förklarar Peter Hansson på teknik- och fastighetsförvaltningen.

Kommunen har därför, i samråd med Skånetrafiken, beslutat att väntsalen ska hållas tillfälligt stängd efter klockan ett på eftermiddagarna.

Annons

– Vi har märkt att det mesta händer när skolorna slutat, mellan klockan tre och fem, säger Peter Hansson. Vi har misstankar mot ett gäng ungdomar, men vi har inte sett dem göra något.

Väntsalen ska nu hållas stängd på eftermiddagarna i några veckor, sedan ska man åter öppna den – på försök.

– Det här är mycket negativt för kollektivtrafiken, det är ett hinder för människor som vill åka buss. Men vad gör man, när det är så mycket skadegörelse? säger Monica Strömbeck, sekreterare i kommunens trafikutskott. Väntsalen är öppen från tidig morgon, så att morgonresenärerna från Sjöbo kan värma sig medan de väntar på bussen. Men alla som byter buss eller hoppar på en buss i Sjöbo efter klockan ett, får vara beredda att vänta ute i kylan.

Det är inte bara i Sjöbo man varit tvungen att stänga väntsalen. I Lövestad har väntsalen stängt för gott efter allt för mycket skadegörelse.

– Man har gjort flera försök att öppna den, men varit tvungen att stänga på grund av all skadegörelse, säger Monica Strömbeck.

I Sjöbos väntsal sitter på tisdagsförmiddagen Lucyna Nilsson från Äsperöd och Ligaja Viklund från Lövestad. De åker ofta kollektivt och tycker det är skönt att kunna vänta inomhus, när de byter buss i Sjöbo.

– Det är kallt att stå ute och vänta på vintern, säger Ligaja Viklund.

De tycker det är tråkigt att väntsalen nu måste hållas stängd på eftermiddagarna.

– Den behövs för kollektivtrafiken, säger Lucyna Nilsson.

Britt Risberg

Annons

0416-192 11

britt.risberg@ystadsallehanda.se

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons