Annons

Welsh- ponnyer möttes

Sjöbo • Publicerad 3 juli 2006
Stofölet Stings Sonett tar sig en slurk mjölk hos mamma Simberg Sweet Dream. Jessica Karlsson och Emma Rexman övervakade lugnt det hela.bild: Josefin Larsson
Stofölet Stings Sonett tar sig en slurk mjölk hos mamma Simberg Sweet Dream. Jessica Karlsson och Emma Rexman övervakade lugnt det hela.bild: Josefin LarssonFoto: 

77 hästar samlades vid slottet i Bjärsjölagård på söndagen. Alla för att delta i den årliga sommarutställning som arrangeras av föreningen Syd-Welsh, en gren av Svenska Welshponny och Cobföreningen. Welshponnyn är en hästras härstammande från Wales i Storbritannien och kan delas in i flera olika sektioner med varierande mankhöjder och exteriör.

– Det finns helt enkelt en welsh som passar alla, berättade Marie Linder, en av eldsjälarna bakom utställningen. Förutom en hel del skånska ponnyfantaster lockade söndagen i Bjärsjölagård också mer långväga gäster från hela södra Sverige samt från Danmark och Norge. Desto kortade resväg hade dock Ingrid Hagberg från Blentarp.

Annons

– Fast vi har ställt ut sex hästar idag, så vi har fått åka många gånger istället.

Förutom att sitta med i värdföreningens styrelse bedriver hon också egen uppfödning av welshponnyer.

En av de hästar som fick följa med till Bjärsjölagård var stoet Simberg Sweet Dream, ett fuxfärgat sto av ponnytyp, det vill säga med en mankhöjd på max 137 cm.

Hon och hennes nyfikna föl Stings Sonett visades i fölklassen av Jessica Karlsson och Emma Rexman.

En del av hästarna tycktes vara lite loja i sommarvärmen. Men dagens domare, Nina Gustavsson, gav ändå fina lovord till årets föl. För Stings Sonett blev det en fjärdeplacering samt totalt 38 poäng, vilket räckte till silver.

I skrivande stund har det ännu inte avgjorts vilken ponny som lämnade Bjärsjölagård med utmärkelsen Best In Show. Bland de yngre aspiranterna utmärkte sig en dansk häst, Valhallas Lord Matrafal, som åkte hem med titeln som utställningens bästa unghäst.

Josefin Larsson

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons