Annons
Nyheter

16-åring flicka våldtogs av gäng

Två tonåriga flickor våldtogs i centrala Kristianstad under tisdagskvällen. En 16-åring våldtogs av ett gäng unga män vid ett resecentrum, och en 15-åring våldtogs i en park.
Nyheter • Publicerad 8 november 2006

Polisen fick sent på kvällen larm om att en våldtagen flicka förts in till Kristianstads lasarett. Polisen åkte dit för att prata med flickan. Och när patrullen var där kom också ett annat våldtäktsoffer in på sjukhuset.

Kristianstadspolisen uppger att ingen av flickorna har några allvarliga fysiska skador, men att båda är chockade. På onsdagsmorgonen hade de skjutsas hem till sina familjer på orter strax utanför Kristianstads kommun.

Annons

Det är oklart när våldtäkterna inträffade, men Skånepolisen tror att det första fallet ägde rum i Tivoliparken mellan klockan 20 och 21. Där våldtogs en 15-årig flicka av en tonåring, och polisen har vissa uppgifter som gör att man hoppas att kunna gripa gärningsmannen.

Den andra våldtäkten inträffade utanför ett resecentrum för bussar på Östra Boulevarden, omkring 500 meter från parken. En 16-årig flicka upplevde att hon var förföljd av ett gäng unga män som sedan kom i kapp henne och våldtog henne. Enligt Kristianstadspolisen var det en av männen som våldtog flickan medan 4-5 andra män höll fast henne.

Det tycks inte ha funnits några vittnen vid någon av händelserna, men polisen har säkrat vissa tekniska bevis.

Alla tillgängliga poliser i östra Skåne arbetade under natten och morgonen med utredningen, i hopp om att kunna gripa gärningsmännen. (TT)

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons