Annons
Nyheter

60-årig fick sex års fängelse för våldtäkter

Helsingborgs tingsrätt dömde i dag en 60-årig man till sex års fängelse för våldtäkt. Enligt domstolen hade mannen gjort sig skyldig till upprepade våldtäkter av två av sonens flickvänner.
Nyheter • Publicerad 12 februari 2002

Mannen har enligt domen våldtagit sonens första flickvän ett 50-tal gånger. Enligt kvinnan, som i dag är 21 år gammal, började våldtäkterna när hon var 15 år gammal och pågick under ett år. Hon bodde då tillsammans med sin pojkvän i den 60-åriga mannens lägenhet. Övergreppen skedde när sonen inte var hemma. Även sonens nästa flickvän har uppgivit att hon utsatts för upprepade våldtäkter under 1997. 60-åringen har medgett att han haft samlag med en av flickvännerna, men hävdat att kvinnan var med på samlagen. Men tingsrätten bedömde de båda kvinnornas berättelser som trovärdiga. Tingsrätten dömde också mannen att betala sammanlagt 300 000 kronor i skadestånd till de två kvinnorna. TT/Robert Jönson

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons