Annons
Nyheter

Arbetsmiljöinspektörer i gräl på SDS

Sydsvenskans ledning har råkat i konflikt med Arbetsmiljöinspektionen, som de själva kallat in för att granska klimatet på tidningens ledarredaktion. Det skriver tidningen Resumés nätupplaga.
Nyheter • Publicerad 15 november 2002

Striden om Per T Olssons ledarstil tog i dag en pikant vändning, när Sydsvenskans ledning förklarade sig sakna förtroende för arbetsmiljöinspektörena, som då lämnade tidningshuset med hotet att återkomma och inspektera hela företaget. Bakgrunden är att journalistklubben begärt en granskning av den psykosociala miljön på ledarredktionen. Per T Olssons anses vara en alltför krävande chef och har av enskilda medarbetare beskyllts för "trakasserier" och "mobbning". Sydsvenskans ledning ställer dock upp för sin chefredaktör och därför bett arbetsmiljöinspektionen att granska ledarredaktionens arbetsmiljö. Under veckan har ledningen och inspektörerna kommit på kant med varann. "De har från början agerat på ett sätt som gör att vi ifrågasätter deras opartiskhet", skriver personalchefen Håkan Bengtsson i ett internt mail. "Vi förvånas av att Arbetsmiljöinspektionen inte är objektiv i sin myndighetsutövning". Journalistklubben anser i stället att Håkan Bengtsson skällt ut inspektörerna och drivit dem från företaget. Per T Olsson är sjukskriven för högt blodtryck, men har tidigare tillbakavisat anklagelserna om auktoritärt styre.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons