Annons
Nyheter

Åtal efter storbeslag av amfetamin

En 46-årig man från Österrike riskerar åtta års fängelse efter att han åtalats misstänkt för grov narkotikasmuggling. Den 46-årige mannen kom till Sverige via Trelleborg tillsammans med en kvinnlig bekant. I deras bil fann tullen 6,8 kilo amfetamin.
Nyheter • Publicerad 14 maj 2003

Det hela inträffade i början av mars i år. Nu har mannen åtalats misstänkt för grov narkotikasmuggling. Både mannen och kvinnan greps den 5 mars och häktades strax efter. Kvinnan släpptes för en tid sedan på fri fot och åtalades strax efter för narkotikasmuggling. Huvudförhandlingen i tingsrätten mot henne hölls i går. Mannen sitter däremot fortfarande kvar i häktet. Döms han riskerar han upp till åtta års fängelse. Utredningen av fallet har även pågått internationellt, dels i Norge dit amfetaminet skulle och dels i mannens båda hemländer Österrike och Polen.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons