Annons
Nyheter

Åtta års fängelse för att ha knuffat ut gravid hustru

Efter ett bråk i lägenheten knuffade den 24-årige mannen ut sin gravida fru genom vardagsrumsfönstret på tredje våningen. På torsdagen fastställde hovrätten i Malmö hans straff till åtta års fängelse.
Nyheter • Publicerad 1 juni 2006

Den 22-åriga kvinnan fick livshotande skador när hon föll ned på gården till hyreshuset i Hasslarp norr om Helsingborg i november förra året. Läkarna lyckades rädda henne, men inte det väntade barnet.

Mannen uppgav efter händelsen att hans fru själv orsakade fallet och att det skedde från det betydligt mindre badrumsfönstret. I samband med rättegången i Helsingborgs tingsrätt tog också kvinnan på sig skulden och hävdade bland annat att hon försökt ta sitt liv.

Annons

Men i hovrätten hade hon ändrat sin berättelse och uppgav att mannens släktingar påverkat henne att komma med självmordsversionen. Hon har inget tydligt minne av händelsen, men håller inte för otroligt att mannen knuffat henne eftersom han två gånger tidigare försökt att döda henne.

Hovrätten finner att kvinnans nya berättelse är trovärdig och stöds av övrig bevisning. Enligt domstolen är det klarlagt att mannen försökt döda sin fru och han döms för mordförsök. (TT)

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons