Annons
Nyheter

Begär uppvaktning hos Messing

Simrishamns, Ystads och Tomelillas kommunal- och oppositionsråd fortsätter att göra gemensam sak när det gäller fastställelse av järnvägsplanen för elektrifiering av den så kallade Simrishamnsbanan. Nu har man skrivit och begärt tid för uppvaktning av statsrådet Ulrika Messing på näringsdepartementet.
Nyheter • Publicerad 12 november 2002

I augusti månad nästa år var det meningen att elektrifieringen skulle vara klar på hela sträckan. Men Banverket anser sig inte klara tidsplanen och ett beslut om järnvägsplanen där har av kommunerna överklagats till regeringen. "Vi vill framhålla att det är högst väsentligt att tidplanen för elektrifiering kan hållas. Genomgående elektrifierad järnvägstrafik från Simrishamn via Tomelilla och Ystad till Malmö är avgörande för fortsatt utveckling av sydöstra Skåne. Projektet klarar inte fler förseningar", står det i brevet. Tillsammans med representanter från Banverket vill man träffa Ulrika Messing för att diskutera möjligheterna till snabb behandling av det överklagade beslutet.

Jea Jonsson jea.jonsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons