Annons
Nyheter

Bilkapare dömd till fängelse

Ett år och tio månaders fängelse blev straffet för den 41-årige trelleborgare som stal en bil med passagerare tidigare i år.
Nyheter • Publicerad 25 februari 2002

Händelsen inträffade en januarikväll när en kvinna körde hem två äldre släktingar efter en födelsedagsfest i Trelleborg. Kvinnan stannade bilen framför släktingarnas bostad på Magistergatan och lät motorn vara igång när hon hjälpte släktingarna till dörren. Kvar i bilen satt en äldre och en yngre kvinna. Den 41-årige mannen dök oväntat upp, hoppade in i förarsätet och körde iväg. En man i sällskapet hängde sig fast utanför den rullande bilen och försökte dra ut 41-åringen. Mannen tvingades dock släppa taget efter några meter. Inne i bilen försökte kvinnorna förmå biltjuven att stanna. En av kvinnorna larmade polisen via mobiltelefon. Efter cirka 500 meter stannade 41-åringen och beordrade de två passageraren att kliva ur, vilket de gjorde. Biltjuven körde sedan mot Lund, där han upptäcktes av en polispatrull och en häftig biljakt följde. 41-åringen, som är känd av polisen sedan tidigare, körde bland annat på en annan bil, ett cementföremål och försökte sedan fly till fots vid Värpinge där han greps av polis. Mannen åtalades för olaga frihetsberövande, rattfylleri, grov olovlig körning, vållande till kroppsskada och vårdslöshet i trafiken. Han dömdes av Trelleborgs tingsrätt till ett år och tio månaders fängelse.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons