Annons
Nyheter

Bomblarmare fast igen

Hela Skånepolisen sattes i högsta beredskap vid bomblarmet för en dryg vecka sedan. Nu är en 34-årig Trelleborgare anhållen för hoten. Igen.
Nyheter • Publicerad 2 november 2009

Den 24 oktober kom ett larmsamtal till polisens ledningscentral. En polis och en åklagare, bosatta i Skegrie respektive Vintrie skulle sprängas i luften. Deras bostäder, samt en bil i Tygelsjö och ytterligare en plats - en lägenhet i Trelleborg - spärrades av under de första timmarnas polisarbete. Hoten i larmsamtalet ledde snabbt polisens fokus till 34-åringen som bor i Trelleborgslägenheten. 34-åringen är inblandad i en rättstvist med en äldre man, där polisen och åklagaren varit med om att ta beslut. – Det här har pågått länge och de båda inblandade beskyller varandra för olika saker, säger länskriminalens utredare Dan Granvik till Sydsvenskan. – Man kan säga att samhället inte har sett lika allvarligt på de beskyllningarna. 34-åringen anhölls, men släpptes efter någon dag. Misstankarna att det var han som ringde in larmet var inte tillräckligt påtagliga. Men nu i söndags anhölls han igen. – Vi anhåller ju inte folk bara för att det verkar lämpligt. Vi måste ha laga skäl, säger Dan Granvik. – Nu har vi fått fram fler uppgifter och vi vill inte att han ska kunna påverka andra vittnespersoner förrän vi har hört honom mot uppgifterna.

Joakim Palmkvist/Sydsvenskan
Joakim Palmkvist
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons