Annons
Nyheter

DNA-prover binder inte misstänkta till Helénmordet

(Uppdaterad 11.50). De DNA-resultaten som presenterades nu på förmiddagen utesluter de båda männen som misstänks för mordet på 10-åriga Hörbyflickan Helén Nilsson för 13 år sedan.
Nyheter • Publicerad 29 november 2002

Det rapporterar Sydsvenskans nätupplaga. Enligt uppgifter till tidningen har åklagaren ett sämre utgångsläge än för en månad sedan. Av allt att döma kan de båda männen, 34 och 35 år gamla, inte bindas till mordet med hjälp av de nu presenterade DNA-resultaten. Efter omhäktningsförhandlingen under förmiddagen mot den 35-åring som misstänks ha mördat och skändat tioåriga Helén Nilsson 1989 beslutade tingsrätten att gå på åklagarens linje och förlänga häktningstiden för de båda misstänkta. Sannolikt är det därför annan bevisning än de nu presenterade DNA-resultaten som gjort att tingsrätten i Kristianstad ansett att de båda männen fortfarande på sannolika skäl är misstänkta för mordet på Helén Nilsson från Hörby. De misstänktas advokater anser dock inte att åklagarens tekniska bevisning är tillräcklig och båda överväger att överklaga tingsrättens beslut. Tills vidare har dock åklagaren ytterligare två veckor på sig att väcka åtal.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons