Annons
Nyheter

Drama vid psyket i Hässleholm

Strax efter klockan nio i morse trängde en knivbeväpnad man in på den psykiatriska mottagningen i Hässleholm. Mannen hällde ut bensin och hotade att tända på. Specialutbildad polis lyckades få mannen att ge upp.
Nyheter • Publicerad 7 november 2002

Dramat vid den psykiatriska mottagningen på Hässleholms sjukhus är alltså över. Polisens specialutbildade förhandlare lyckades, av allt att döma, få mannen att ge sig. Det var strax efter klockan nio i morse som en knivbeväpnad man trängde sig in på psykiatriska mottagningen på Hässleholms sjukhus, hällde ut bensin och hotade att tända på. Tretton patienter och all personal evakuerades från byggnaden. Polisens specialutbildade förhandlare lyckades få mannen att ge upp. -  Vi fick ett samtal från psykiatriska mottagningen klockan tio över nio. - Man berättade att det fanns en knivbeväpnad man på mottagningen som hällt ut bensin och hotade tända på, berättar polisens presstalesaman Hans Kjaersgaard för Kristianstadsbladet. Samtidigt som polis och räddningstjänst sändes till platsen började man också evakuera patienter och personal från mottagningen. - Sedan begärde vi också upp de specialutbildade förhandlarna och en piketstyrka från Malmö, förklarar Hans Kjaersgaard. Polisen tror sig veta vem den desperate mannen är men har inte någon klar uppfattning om varför han hotade tända eld på psyket. - Det är oklart om han var inskriven på avdelningen, säger polistalesmannen. Text: Ulf Matson

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons